Kontakta med oss på Webbfox

och se hur vår team omvandlar dina smartaste idéer till mästerverk

Kontakta med Oss om du har frågor,
gällande våra webbtjänster eller om du gillar rävar :D

Begär kostnadsfri offert
Ninna kundsupport

Vad är seo optimering egentligen ?


Det talas mycket om SEO eller seo optimering och andra uttryck som låter lite konstiga. De flesta har nog lärt sig vid det här laget att seo optimering, eller sökmotoroptimering som det långa namnet är, har att göra med att skapa sidor som sökmotorerna tycker om. Man har olika metoder för detta, och vanligtvis är det en kombination av flera saker som fungerar. Vi på WebbFox har jobbat med detta i flera år och har stor erfarenhet inom SEO. Samtidigt tycker vi det är mycket intressant och ser hela tiden efter nyheter och annat för att uppdatera oss.

Man vet inte helt och hållet vilka metoder för seo optimering som fungerar och hur. Men vi har en ganska klar bild av det hela, och resultaten talar för sig själva. Genom att expriementera med olika metoder, samt analysera allt man gör och jämföra resultaten så har man kommit fram till vissa saker som man bara måste inkludera. Bland annat är nyckelord eller fraser viktiga.


När folk söker efter något på nätet så är de ofta ganska specifika. Man söker inte bara efter en nallebjörn, utan hellre en blå nallebjörn eller en nallebjörn i Skogaholm. Vi ser till att dina hemsidor har dessa nyckelord så att sajten kommer upp i sökresultatet.


Bild som visar seo

Om man är ett lokalt företag så bör det komma fram på olika ställen, eller om man säljer en produkt eller erbjuder en tjänst som är mycket speciell. Men även om man har en helt vanlig nätbutik ser vi till att hitta de nyckelord som kan ge träff i sökresultaten.

En annan sak som vi sett är viktigt för seo optimering är länkbygge. När andra sajter länkar till ens webbplats så är det ett tecken på att man är populär, att man har något som andra tycker är värt att peka mot. Samtidigt ska man inte länka från vilka sajter som helst, det kan istället påverka ens rankning negativt. De maskiner som hela tiden kryper över nätet och registrerar allt om alla webbplatser ser skillnad på bra och dåliga länkar. Vi lägger också ner en hel del möda på hur själva webbplatsen ser ut. Struktur, ankartexter, internlänkning, presentation av texten och till och med vilket url man har kan spela in på hur sökmotorerna upplever ens sajt. Allt detta och mer därtill tar vi på WebbFox hand om när vi optimerar dina sidor för sökmotorerna, och du kommer att se bra resultat.